Ekobonden

Aubergineröra på toast

4 port

 

2 små auberginer
4 msk olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
saften av 1/2 citron
ca 1 dl hackad persilja och basilika
salt och peppar
vitt formbröd, smör att steka i
sallad


Sätt ugnen på 200°. Skär auberinerna i ca 3 cm tjocka skivor. Lägg dem på bakplåtspapper på plåt. Häll över hälften av oljan och strö på salt. Ställ plåten mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills aubergineköttet är mjukt. Låt svalna. Dra av skalet av auberginerna och lägg köttet i en bunke. Blanda i vitlök, citron, resten av oljan och örtkryddor. Smaka av med salt och peppar. Kantskär brödskivor och stek skivorna i brynt smör. Lägg ett salladsblad på varje brödskiva och röra ovanpå. Lite citron överst.



ekobonden.se, c/o Mossagården, 240 14 Veberöd | 046-859 71 | ebba@ekobonden.se