Ekobonden

Kryddig squashsoppa med ris och lime

4 port


2 msk olja
4 tunt skivade vitlöksklyftor
1-2 msk milt rött chilipulver
1-2 krm mald spiskummin
1,5 liter höns- eller köttbuljong
1 squash i medelstora bitar
4 msk långkornigt ris
salt och peppar
hackade stjälkselleriblad till garnering
limeklyftor till servering


Värm oljan i en tjockbottnad kastrull, tillsätt vitlöken och fräs den i ca 2 minuter tills den är mjuk och börjar ta färg. Häll ner chilipulver och spiskummin och stek 1 minut på medelstark värme. Rör ner buljong, squash och ris och koka på medelstark värme i ca 10 minuter tills squashen precis har mjuknat och riset är genomkokt. Krydda med salt och peppar. Fördela soppan i skålar och garnera med stjälkselleri och servera med limeklyftor.



ekobonden.se, c/o Mossagården, 240 14 Veberöd | 046-859 71 | ebba@ekobonden.se