Babbens Chili con carne
4 port
2 gula lökar
1 orange paprika
1 grön paprika
1-2 morötter
1 palsternacka
250 g köttfärs/300 g quorn
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
1 burk (400 g) vita bönor
2-3 tsk chilipulver
salt, svartpeppar
Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Skala och grovriv morötter och palsternacka. Bryn köttfärsen i hälften av oljan och lägg över i en gryta. Krydda med salt och peppar. Fräs därefter först löken och sedan resten av grönsakerna i resten av oljan och lägg även dem i grytan. Tillsätt pressad vitlök och krossade tomater. Krydda med chilipulver och mer salt och peppar. Koka i 15 minuter. Blanda i bönor, smaka av och låt allt bli varmt.
Vi har provat “Babbens chili con carne” från tidningen Land nr 36. Köttfärsen kan med fördel bytas ut mot quorn.