Ekobonden

Chorizogryta med aubergine och bönor

4 port


2 auberginer
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
olivolja
2 tsk chilipulver
1 burk krossade tomater, 400 g
1 msk tomatpuré
3 dl vatten
1 tärning köttbuljong
2 tsk oregano
300 g chorizo
1 burk kidneybönor, 400 g
salt


Skala auberginerna och skär dem i 1-2 cm bitar. Hacka lök, vitlök och paprika. Fräs aubergine, hacket och chilipulver i olivolja så det får lite färg. Skär korven i slantar. Lägg i korv, krossad tomat, tomatpuré, vatten, köttbuljongtärning och oregano. Låt koka några minuter. Skölj bönorna och blanda i, koka lite till. Smaka av med lite salt. Servera med ris eller bröd. Detta är gott!



ekobonden.se, c/o Mossagården, 240 14 Veberöd | 046-859 71 | ebba@ekobonden.se