Ekobonden

Currygryta

4 port


2 morötter
4-5 potatisar
1 blomkålshuvudl
4 vitlöksklyftor
4-5 dl grönsaksbuljong
2 msk indisk curry
saft från 1 liten citron
salt och peppar
2 dl matlagningsyoghurt
1 banan
200 g gröna ärtor
100 g ruccolasallad
1 dl cashewnötter
1 dl groddar


Skala och skär morötterna och potatisen i mindre bitar. Dela blomkålen i små buketter. Skiva vitlöken. Koka grönsakerna mjuka i buljongen tillsammans med curry och citronsaften. Smaka av med salt och peppar. Rör ner yoghurten. Skiva bananen och rör ner tillsammans med ärtorna. Lägg upp grytan på en bädd av färsk ruccolasallad. Toppa med cashewnötter och groddar.



ekobonden.se, c/o Mossagården, 240 14 Veberöd | 046-859 71 | ebba@ekobonden.se