Ekobonden

Gryta med marockansk touche

4-5 port


4 msk smakrik olivolja
2 små morötter i bitar
3 medelstora potatisar i bitar
2 rejäla klyftor vitlök, grovt hackade
2 små gula lökar, skurna i halvor
1 gul paprika, hackad
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl torrt vitt vin
1 burk tomater i bitar, 400 g
0,5- 1 tsk salt
1-2 krm svartpeppar
2 msk tomatpuré
1 krm harissa (marockansk chili på burk) eller efter smak
0,5 dl hackad spenat


Värm olivoljan i en stor gryta och börja med att fräsa grönsakerna i 5 minuter. Häll på vatten, buljongtärning, vin, tomathack, salt, peppar, tomatpuré och harissa. Koka i 10 minuter, tills grönsakerna är mjuka med lätt tuggmotstånd. Smaka av med peppar, salt och ev. mer harissa. Strö över lite hackad spenat vid serveringen (eller lite mynta).



ekobonden.se, c/o Mossagården, 240 14 Veberöd | 046-859 71 | ebba@ekobonden.se