Ekobonden

Höstgryta med lamm och svamp

4 port


500 g benfritt, magert lammkött
1 msk margarin
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk vetemjöl
2 dl buljong
250 g svamp
1 dl matlagningsgrädde
1 purjolök
1 msk madeira
1-2 tsk soja


Skär köttet i två cm stora tärningar och bryn det i hälften av matfettet i en gryta. Salta och peppra. Strö över mjölet och späd med buljong. Låt småkoka ca 20 minuter eller tills köttet är nästan klart. Ansa och dela svampen i bitar och fräs den i resterande matfett. Lägg ner i grytan och tillsätt grädden. Låt koka ca 10 minuter. Skiva purjolöken och lägg i den mot slutet. Tillsätt madeira och soja. Servera med potatismos och lättkokta morötter.



ekobonden.se, c/o Mossagården, 240 14 Veberöd | 046-859 71 | ebba@ekobonden.se