Ekobonden

Rostad rotfrukter

4-6 portioner
Kan serveras som ensamrätt eller till stekt eller grillat kött och fågel.

 

2 palsternackor
1 liten rotselleri
0,5 kålrot
3 morötter
1 stor gul lök
1 hel vitlök
3 msk olivolja
1,5 tsk havssalt
1,5 tsk dragon


Skala alla rotfrukterna och löken. Skär dem i grova bitar. Dela vitlöken och skala klyftorna. Lägg alla grönsakerna i en stor ugnssäker form eller långpanna. ringa över olivolja, strö över salt och dragon. Vänd grönsakerna i olja och kryddan. Rosta grönsakerna i mitten av ugnen i 200° i 30-45 minuter. Känn efter med sticka att grönsakerna är mjuka. Servera med rosmarins- eller vitlöks-crème fraiche.



ekobonden.se, c/o Mossagården, 240 14 Veberöd | 046-859 71 | ebba@ekobonden.se