Ekobonden

Morotskaka med glasyr

Detta är ett recept som vi har haft och bjudit på i butiker och på mässor. Den är god med naturell yoghurt, det har vi själv hittat på.


2,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk kanel
0,5 tsk salt
2 dl olja
2,5 dl socker
2 st ägg
1,5 dl hackade nötter eller mandel
3,5 dl rårivna morötter


Sätt ugnen på 175°. Blanda mjöl med bakpulver, kanel och salt. Olja socker och ägg blandas och hälls i mjölblandningen. Blanda nötter och rårivna morötter och häll i blandningen. Grädda i ca 30 minuter.


Glasyr (kan uteslutas)
3 msk smör smältes till gyllenbrun färg och rörs ner i 2 dl florsocker. Hett vatten tillsätts 1 msk i taget till glasyren är av god bredbar konsistens. Smaksätt med 2 tsk vaniljsocker. Bred ut glasyren på kall kaka.

 

Servera med yoghurt.



ekobonden.se, c/o Mossagården, 240 14 Veberöd | 046-859 71 | ebba@ekobonden.se